3 hiba, amit sose kövess el egy Halloweeni fotózáson!

3 hiba, amit sose kövess el egy Halloweeni fotózáson!

Mindig is szerettél volna egy kreatív halloweeni fotósorozatot magadról, de sosem tudtad mire figyelj oda? Mutatok 3 hibát, amit jobb ha elkerülsz egy halloweeni fotózáson, így még felkészültebben érkezhetsz a fotózásra !:)

 

1. Nem próbálod ki a fotózás előtt az eszközöket, kiegészítőket!

A halloweeni fotózáshoz nagyon szeretek olyan kiegészítőket használni, amik feldobják a projektet és még élethűbbé teszik az egész hangulatot. Ilyen például a művér is. Viszont az első művéres fotózásomnál elkövettem azt a hibát, hogy nem próbáltam ki előtte otthon, hogy milyen a textúrája, és hogy mennyire könnyen jön le a folyadék. 

Brigivel fotóztuk ezt az anyagot, lentebb láthatsz is róla képet. Viszont a lemosásnál akadtak problémák. Próbálkoztunk micellás vízzel, sminklemosóval, szappannal, vízzel, acetonnal, de semmivel sem akart lejönni. Valahogy mégis le kellett szedni, mert Brigi másnap egy eseményre volt hivatalos, ahova nem mehetett nyilván félig véres karral. Egy egész estés dörzsölés után sikerült leszedni az egészet.

Azóta nem használom ezt a fajta terméket, váltottam egy eggyel gyengébb, könnyebben lejövő anyagra.

2. Nem figyelsz az időre!

Amikor Edináékkal készítettük ezt a sorozatot, minden időnk ki volt számolva, ki volt centizve, viszont nem számoltam a gyors sötétedéssel és a smink kis csúszásával. 

Amikor kész lett a smink már szürkület volt és a pontos helyszínt nem találtuk még meg – még sosem voltam ebben a kis erdőben, úgyhogy így nem volt egyszerű – beljebb kellett mennünk a tisztásról. 

Mire megtaláltuk a tökéletes helyszínt már igencsak lement a nap, ez a fotó hangulata szempontjából nem is volt annyira rossz viszont FÉNYképezni csak fénnyel lehet. Még jó hogy vittem magammal egy rendszervakut, így emiatt nem kellett aggódni.

Viszont mire végeztünk a fotózással hihetetlenül ránk sötétedett és még ki kellett jutnunk az erdőből. Izgalmas és ijesztő volt egyben.

Úgyhogy a tanulság, figyelj az időre és inkább szervezd előrébb az egészet mint, hogy ne maradjon elég időtök a fotókra.

halloweeni fotózás erdőben

3. Soha ne tartsd a füstbombát túl közel magadhoz!

Egy nagyon izgalmas téma füsttel portrét fotózni, hiszen nem egy korlátlan ideig elérhető dologról van szó. Viszont néhány dologra nagyon oda kell figyelni a sérülések elkerülése végett, mégis csak megvannak a saját veszélyei ennek a témának. 

Az egyik füstös fotózásomon én gyújtottam meg a füstbombát – külön művészet volt, hogy utána gyorsan a „helyemre” szaladtam ahonnan fotóztam az alanyomat, de erről majd máskor. Kicsi volt maga a füstbomba kb 10 cm magas és rossz helyen fogtam meg, így amikor meggyújtottam és elkezdett szikrázni kapott sajnos a kezem is párat. Arról ne is beszéljünk, hogy mindezt a fotós táskám mellett csináltam és amikor elkezd „köhögni”/”köpködni” maga a füstbomba akkor a táskámra is ment belőle és kiégetett rajta egy két kisebb foltot.

Úgyhogy nagyon vigyázzatok vele, és NE báli ruhát vegyetek fel egy füstös halloweeni fotózásra!:) 

0